Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка Фейсбук/Мария ЗахароваИзползвайки антируска реторика, САЩ влязоха във вътрешнополитически

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка Фейсбук/Мария ЗахароваИзползвайки антируска реторика, САЩ влязоха във вътрешнополитически
Коментари Харесай

Захарова призова Съединените щати да спрат да карат на антируска истерия

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Фейсбук/Мария Захарова

Използвайки антируска изразителност, Съединени американски щати влязоха във „ вътрешнополитически задънена улица “, съобщи представителят на външното министерство Мария Захарова в телевизионния канал „ Русия 1 “.
" Вероятно се нуждаем от нови истории, <...> нужен е нов дневен ред. Защото няма къде другаде да отидем с тази антируска нервност ", сподели дипломатът, разяснявайки думите на американския президент Джо Байдън за Владимир Путин. Предния ден той заплаши, че съветският водач ще " заплати " за " интервенция " в американските избори.

В сряда съветският дипломат във Вашингтон Анатолий Антонов бе поканен в Москва за съвещания, с цел да разиска вероятностите за руско-американските връзки. Министерството означи, че разговорът сред страните е в невъзможност и най-важното е да се намерят способи да се излезе от него. Външното министерство се пробва да предотврати „ необратима деградация, в случай че американците са наясно със обвързваните опасности “. Според Захарова тя " няма да запомни " сходна стъпка от страна на Русия.

В сряда Министерството на търговията на Съединени американски щати разшири рестриктивните мерки за експорт против Русия: то бе добавено към листата на страните, с които износът и вносът на оръжия са изцяло неразрешени. Търговските наказания на Съединени американски щати ще обиден износа, обвързван с националната сигурност, редица изключения за авиацията и космоса ще бъдат годни единствено до 1 септември. Решението ще влезе в действие на 18 март. Причината за сходни ограничения беше обстановката с Алексей Навални и „ потреблението на химическо и биологично оръжие “.

Освен това на 16 март кабинетът на американския шеф на Националното разузнаване разсекрети отчет, в който Москва беше упрекната в опит да помогне за преизбирането на Доналд Тръмп, дискредитиране на Байдън и „ посяване на раздори “ в американското общество. Документът се отнася до въвеждането на нови наказания против Русия.

Кремъл назова отчета „ безпочвен и голословен “. Както акцентира прессекретарят на президента Дмитрий Песков, Русия няма нищо общо с акции против претенденти на изборите. 
Външното министерство от своя страна съобщи, че те се отнасят към новите ограничавания „ умерено “ - сходни ограничения към този момент са въвеждани повече от 90 пъти. В същото време ведомството уточни, че усилването на санкционния напън върху Русия " не прибавя шансове " за нормализиране на разговора сред Москва и Вашингтон, а отговорността за утежняването му е напълно на Съединени американски щати. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР